-   Включете климатика, като компресорът започне да работи, поставете ръката

...
-   Включете климатика, като компресорът започне да работи, поставете ръката
Коментари Харесай

Автомобилен експерт каза как може да проверите климатика на колата си преди лятото

-   Включете климатика, като компресорът стартира да работи, поставете ръката си върху металната тръба на противоположната автомагистрала (тръба, която води от купето към компресора).

-   След няколко секунди тръбата би трябвало да се охлади и даже за стартира да замразява ръката ви. Ако това се случи, значи фреонът е на задоволително равнище.

-   В случай, че тръбата не се охлади задоволително, целесъобразно е да посетите профилиран сервиз за климатици, където ще може да се диагностицират течове и да се извърши зареждане на системата.

Важно е да не отлагате тази процедура, тъй като в противоположен случай климатикът може да не успее да се оправи с високите температури по време на горещите летни дни, което ще провокира некомфортното пътешестване.

Също по този начин, в случай че компресорът на климатика не се включва въобще, това може да бъде породено от ниско равнище на хладилния сътрудник, което датчикът за налягане е отчел и не позволява включването на системата. В този случай също е належащо да посетите профилиран сервиз за цялостна диагностика.

Една от вероятните аргументи за ниска успеваемост на климатика е запушен кондензатор (също се назовава и нагревател на климатика), който се намира тъкмо зад радиаторната решетка и е пред главния нагревател на автомобила. В този случай е належащо да се извърши промивка, което може да се направи в профилираните сервизи без демонтажа му.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР